Kors:
150g
botter
250ml
versiersuiker
2
groot eiers
500ml
koekmeelblom
125ml
fyn amandels
3ml
fyn kaneel
Vulsel:
250ml
room
110g
grenadellamoes
25ml
mielieblom
6
eiergele
125ml
strooisuiker
125ml
amandelsplinters
Bolaag:
110g
grenadellamoes
12.5ml
mielieblom
Kors:
Meng
botter en versiersuiker in voedselverwerker. Voeg eiers by en meng goed. Voeg
meelblom, amandels en kaneel by, meng om bal te vorm. Haal uit, draai in
kleefplastiek toe en sit in yskas vir 1 uur. Rol uit en voer ‘n 220mm tertbord
uit. Prik boom. Sit tertpan in yskas vir 20 minute. Voorverhit die oond tot
200C. Bak vir 12
minute,
haal uit en laat afkoel.
Vulsel:
Meng
room, grenadella en mielieblom, verhit tot warm. Klits eiers en strooisuiker in
boonste deel van dubbelkoker tot lig en skuimerig. Klits warm roommengsel by.
Roer oor hitte tot dik. Gooi uit, koel af. Strooi amandels in tertdop, maar hou
‘n paar eenkant vir versiering. Skep vlamengsel in tertdop.
Bolaag:
Verhit die
grenadellamoes en mielieblom tot begin verdik en skep bo-op. Versier met res
van amandels. Bêre in yskas tot met opdiening.