Maak
2 terte van 20 cm of 1 groot tert van 30 cm.
1
liter melk
½
kaneelstokkie
skil
van ½ suurlemoen of lemoen
45
ml botter
250
ml koekmeel
250
ml suiker
1
ml sout
7,5
ml bakpoeier
4
eiers, geskei
2,5
ml amandelessens
10
ml fyn kaneel
Verhit
melk, kaneel, suurlemoenskil en botter tot kookpunt en laat 20 minute trek.
Meng meel, suiker, sout en bakpoeier. Dreineer melkmengsel en voeg by die
eiergele. Klop melkmengsel by die meelmengsel. Voeg amandelessens by. Plaas
mengsel terug op die stoof en verhit oor matige hitte tot kookpunt. Roer met 'n
houtlepel. (Moenie bekommerd wees as 'n paar klonte vorm nie, klits dit glad
met 'n klitser nadat u die eierwitte geklop het.)
Smeer
tertbak mildelik met sagte botter. Sprinkel met brood-, koekie- of
beskuitkrummels (of gebruik hawermout, muesli of wat ook al beskikbaar is).
Klop eierwitte met 'n druppel asyn of suurlemoensap tot dit hul vorm behou en
sagte punte vorm. Klits melktertmengsel om klonte te verwyder.
Vou
eierwitte in die tertmengsel en gooi in tertbak(ke). Sprinkel met kaneel. Bak
25-35 minute by 190C (375F).
Skakel die oond af en
laat 15 minute in die warm oond afkoel. Sit warm of by kamertemperatuur voor.