Stroop:
360ml
suiker
2
kaneelstokkies
5ml
suurlemoensap
375ml
water
Vulsel:
1.5liter
melk
180ml
suiker
250ml
botter
skil
van 1 lemoen in repies, gesny
200ml
semolina (Tasty Wheat)
6
eiergele, geklits
Kors:
500g
filodeeg
100ml
botter, gesmelt
12.5ml
kaneelsuiker
Voorverhit
die oond tot 180C. Smeer ‘n 36cmx26cm-oondbak met botter.
Stroop:
Kook
suiker, kaneelstokkies, suurlemoensap en water vir sowat 10 minute tot dik en
stroperig. Laat afkoel.
Haal
kaneelstokkies uit voordat stroop oor die tert gegiet word.
Vulsel:
Verhit
melk, suiker, botter en lemoenskil oor matige hitte. Voeg semolina by net
voordat die melk begin kook en roer aanhoudend totdat die vla dik en romerig
is. Haal van stoof af. Laat effens afkoel voordat die geklitste eiergele
bygevoeg word. Haal die lemoenskil uit.
Kors:
Sit
‘n vel filodeeg filodeeeg in die bak sodat die boom en kante bedek is. Verf die
deeg met gesmelte botter.
Herhaal die proses
met nog 6 velle filodeeg. Skep vlavulsel op die deeg en bedek met nog 6 velle
filodeeg wat elkeen met botter geverf is. Sny 2 velle filodeeg in dun repies.
Versprei die repies oor die filobolaag en sprinkel ‘n bietjie gesmelte botter
en kaneelsuiker oor. Bak vir 45-50 minute tot goudbruin. Giet koue suikerstroop
oor warm tert. Sny in vierkante en sit louwarm voor.