Kors:
4
eiers
250ml
suiker
30ml
botter
125ml
melk
250ml
meel
10ml
bakpoeier
2.5ml
sout
5ml
kitskoffie poeier
Stroop:
250ml
water
180ml
suiker
30ml
kitskoffiepoeier
5ml
vanielje geursel
Vulsel:
1
blik karamel
1
pakkie karamel kitspoeding
250ml
melk
250ml
room
melksjokolade
krulle
Berei
Kors:
Voorverhit
die oond tot 180C. klits eiers en suiker tot lig en romerig. Smelt botter en
voeg melk by. Sif droƫ bestanddele saam en klits by eiermengsel. Voeg
bottermengsel by en meng goed. Voer die bodem van ‘n tertbak uit met die kors.
Bak vir sowat 15 minute.
Berei
Stroop:
Verhit
al die bestanddele behalwe die vanieljegeursel in ‘n kastrol oor matige hitte
en roer totdat die suiker opgelos is. Bring tot kookpunt en laat vir 5 minute
prut. Voeg vanieljegeursel by stroop. Giet versigtig oor kors sodra dit uit die
oond kom. Laat afkoel.
Berei
Vulsel:
Klop karamel liggies
met ‘n vurk en smeer oor die kors. Maak kitspoeding aan met melk. Klop room
styf en vou in. Skep oor karamel. Versier met sjokolade krulle en plaas in
yskas tot gestol.