500g
gerookte snoek
2
groot uie, in dun ringe gesny
45ml
botter of margarien
125g
Cheddarkaas gerasper
6
meduim aartappels, gekook, geskil, in skywe
sout
en varsgemaalde swartpeper
1
groot tamatie, in skywe gesny
375ml
room of dun witsous
15ml
gerasperde Parmesaan of Cheddarkaas
125ml
vars broodkrummels
klein
bietjie botter of margarien.
Verwyder
vel en grate en vlok die vis. Braai uie in botter of margarien tot sag. Plaas
‘n laag aartappels in ‘n gesmeerde oondskottel, voeg ‘n paar uieringe by en
skep ‘n bietjie vis daarop. Strooi kaas bo-oor. Geur met sout, indien nodig, en
‘n goeie skoot gemaalde peper. Herhaal lae en eiendig met aartappels. Rangskik tamatieskywe
bo-op. Giet room of witsous oor en werk dit met ‘n kleinerige lepel deur tot op
boom van skottel.
Meng res van kaas en
broodkrummels, strooi bo-oor en stip met botter of margarien. Bak ongeveer 35
minute lank by 180C of tot goed warm en goudkleurig.