Spek En Tamatie Tert

250ml koekmeelblom
250ml gerasperde kaas
5ml bakpoeier
5ml mosterdpoeier
knypie rissiepoeier
120g harde botter/margarien, gerasper
2 eiers, geklits
250ml melk
2 spekrepe, gekap
2 tamaties, sap en pitte uitgedruk
suurdeegekstrak (Marmite)

Meng meel, helfte van kaas, bakpoeier, mosterdpoeier, mosterdpoeier en rissiepeper. Voeg gerasperde botter of margarien by. Meng eiers en melk en voeg by. Roer met ‘n mes. (Die beslag sal sag en klonterig wees)
Skep in ‘n tertbord en bak vir 10 minute lank by 180C. Verlaag temperatuur tot 160C en bak nog 10 minute lank. Braai intussen die spek totdat die vet begin uitbraai, voeg tamatie by en roerbraai tot effens verlep.
Smeer ‘n bietjie Marmite oor warm tertkors en skep tamatie, spek en res van kaas daarop. Plaas 5 minute lank terug in oond of onder die oondrooster om kaas te smelt. Sit warm voor.