250ml
koekmeelblom
250ml
gerasperde kaas
5ml
bakpoeier
5ml
mosterdpoeier
knypie
rissiepoeier
120g
harde botter/margarien, gerasper
2
eiers, geklits
250ml
melk
2
spekrepe, gekap
2
tamaties, sap en pitte uitgedruk
suurdeegekstrak
(Marmite)
Meng
meel, helfte van kaas, bakpoeier, mosterdpoeier, mosterdpoeier en rissiepeper.
Voeg gerasperde botter of margarien by. Meng eiers en melk en voeg by. Roer met
‘n mes. (Die beslag sal sag en klonterig wees)
Skep
in ‘n tertbord en bak vir 10 minute lank by 180C. Verlaag temperatuur tot 160C
en bak nog 10 minute lank. Braai intussen die spek totdat die vet begin
uitbraai, voeg tamatie by en roerbraai tot effens verlep.
Smeer ‘n bietjie
Marmite oor warm tertkors en skep tamatie, spek en res van kaas daarop. Plaas 5
minute lank terug in oond of onder die oondrooster om kaas te smelt. Sit warm
voor.