Suikermielie En Spektert

Kors:
750ml koekmeelblom
5ml sout
250ml margarien
2 eiergele, geklits
250ml room
8ml kremetart

Vulsel:
25ml margarien
40ml koekmeelblom
300ml warm melk
sout en peper na smaak
knippie rissiepoeier
2ml mosterdpoeier
100ml Cheddarkaas, gerasper
410g(1 blik) geroomde suikermielies
10 swoerdlose spekvleisrepies

Kors:
Sif die koekmeelblom en sout saam en vryf die margarien met die vingerpunte in. Meng die eiergele en room goed en voeg dit by die koekmeelblommengsel. Maak dit aan tot ‘n stywe deeg. Rol die deeg dun uit en strooi die kremetart bo-oor. Vou die deeg in drie en verkoel dit in die yskas.
Rol dit weer dun uit en voer ‘n gesmeerde tertbord met ‘n deursnee van 200mm daarmee uit.

Vulsel:
Smelt die margarien, voeg die koekmeelblom by en roer tot glad. Voeg die melk, sout, peper en rissiepoeier en mosterdpoeier by en roer oor lae hitte totdat die sous dik is. Verwyder van die hitte en vou die helfte van die kaas en suikermielies in. Snipper 5 van die spekvleisrepies en braai dit tot bros. Voeg dit by die suikermieliemengsel en meng. Skep die vulsel in die rou tertkors, maak dit gelyk bo-op en strooi die res van die kaas bo-oor. Garneer die tert met die 5 heel spekvleis repies Bak die tert 30 minute lank in ‘n voorverhitte oond by 190C. Bedien die tert warm.